PORTFOLIO

HENRIK TORD ERIKSSON – CREATIVE DIRECTOR, COPYWRITER & FÖRFATTARE


STYLE OUT WEST

ZALANDO 
I samarbete med Way Out West

UPPDRAG
Zalando är en av de ledande modebutikerna online både i Sverige och Europa, men ses ofta som en gigant från Tyskland. De behövde aktivera varumärket lokalt och mot generation Z för att stanna kvar på toppen.

INSIKT
Way Out West är en stadsfestival som samlar mer än 50 000 stilmedvetna music lovers. Och människor i gemen gillar att ta ut svängarna lite extra just när de går på musikfestivaler. Självklart skulle Zalando vara med där.

IDÉ
Så vi skapade Style Out West. Ett event som dokumenterade och hyllade alla unika stilar på festivalen, på alla möjliga och omöjliga sätt.  


FOOTBALL FOREVHER

COCA-COLA
Officiell partner till Svenska Fotbollsförbundet

UPPDRAG
Coca-Cola har varit officiell partner till Svenska Fotbollförbundet sedan 2017 och det har alltid varit en självklarhet för dem att bedriva en jämställd sponsring. I samband med 2019 års VM-kampanj ville Coca-Cola visa sitt aktiva ställningstagande för en jämställd sport.

INSIKT
Kvinnliga atleter står endast för 20% av share of voice i svensk media. Ökad synlighet skulle ge en positiv förändring gällande jämställdhet inom idrotten. Dessutom, inom fotbollen så är män ständigt idoliserade och genom historien har flertalet manliga spelare fått en staty rest till sin ära. Men för kvinnliga spelare är antalet noll.    

IDÉ
År 2019 förvandlade Coca-Cola Hedvig Lindahl, Kosovare Asllani, Caroline Seger och Nilla Fischer till eviga symboler för ett jämställt fotbollssverige. De första kvinnliga spelarna i Sverige som fått en staty rest till sin ära. Initiativet Football Forevher fick stort nationellt och internationellt genomslag och blev samtalsämnet på allas läppar. Vi gav spelarna en synlighet som kvinnliga fotbollsspelare aldrig tidigare fått och visade även att ett varumärke som placeras i rätt sammanhang kan påverka och driva en samhällsdebatt i positiv riktning, genom att visa på mod i både handling och kommunikation.


LÄSKIGT LÄSKANDE

FANTA

UPPDRAG
Fanta ville stärka sin position som rolig och oväntad och som Halloween-läsken nummer ett bland unga. Men hur lyckas du nå denna kräsna publik som är uppslukad av TikTok, YouTube och Netflix?

INSIKT
Jo, för att nå unga måste man ta i,  göra något som de inte sett förut och är omöjligt att missa.


IDÉ
Vi skapad en utomhusupplevelse som som sträckte sig långt utanför det digitala ramverket. En teknisk innovation med ljud, projektion och digital utomhus i perfekt synk. Med en skrämmande historia om hur till och med spöken, vampyrer och zombies gör allt för att få en Fanta under Halloween. Muahaha!

Guld /Svenska Designpriset / XL design OOH

Guld/ Obie Awards / Internationellt

Guld/ Drum Awards OOH / Innovation i OOH och i Visual Craft

Silver /Epica / Specialbyggd utomhus

Brons /Cresta Awards / Innovation i print & OOH


SOPPSELISOPPS!

SOPPS
Ett norskt pastavarumärke, likt Kungsörnen

UPPDRAG
Sopps är ett klassiskt norskt pastavarumärke från 1918, som inte kommunicerats på lång tid. Det är inklämt mellan private label med lågt pris och Barilla med det italienska arvet. Så vi skulle ta fram ett nytt koncept som skulle positionera Sopps på ett tydligt sätt gentemot konkurrenterna,

INSIKT
Var den du är och förstärk att du har varit en del av Norge sedan 1918. Norrmän är patriotiska.

IDÉ
Vi skapade konceptet "Soppselisopps!" med en älskvärd karaktär som levererar enkla välsmakande måltider för alla tillfällen. Skapat med en distinkt varumärkestonalitet både i ord och bild. Så oavsett om du saknar inspiration i butiken, en oanmäld middagsgäst dyker upp eller om du är värd för en fest, så löser du det med "Soppselisopps!" En problemlösare som gör livet lättare för norrmän, precis som man har gjort sedan 1918.


DEN OFFICIELLA FOTBOLLSPIZZAN

COCA-COLA

UPPDRAG
Positionera Coca-Cola som måltidsdrycken #1 när man tittar på fotbolls-EM.

INSIKT
Coca-Cola och Coca-Cola Zero är på första och andra plats på favoritdrycker till pizza. 57% vill upptäcka nya pizzor.. 76% äter helst pizzan med andra.* Och pizzan kommer från fotbollens förlovade land … Alltså, pizza med Coca-Cola är det perfekta fotbollskäket.

*Enligt senaste pizzarapporten

IDÉ
Coca-Cola lanserade ”Den Officiella Fotbollspizzan” skapad av herrlandslaget.


VÄLKOMMEN TILL FÖRMÅNSVÄRLDEN

KIA

UPPDRAG
Lansera Helt nya Kia Optima SW Plug-In Hybrid.

INSIKT
Att köpa en el- eller hybrid-bil ger många fördelar för dig och miljön.

IDÉ
Helt nya Kia Optima SW Plug-In Hybrid öppnar en värld av förmåner – både för dig och naturen. Allt från lågt förmånsvärde, minskade koldioxidutsläpp, sänkta pendlingskostnader, miljöbilspremie ... till en bil med klassledande räckvidd på el – hela 62 km! Välkommen till förmånsvärlden. Uttag gjordes 360 grader, från TV, radio, via digitalt och socialt till i enheter i bilhandeln. 


FRAMTIDEN I VÅRA HÄNDER 1 & 2

KIA

UPPDRAG
Lansera den helt nya elbilen Kia e-Niro.

INSIKT
Allt att vi gör som människor påverkar vår omvärld nu och lång tid framöver. Allt från människor till djur och natur berörs.

IDÉ
Vid lanseringen av den helt nya elbilen Kia e-Niro så var insikten att allt att vi gör som människor påverkar vår omgivning. Allt från människor till djur och natur berörs. Så att köpa en elbil idag, med noll CO2-utsläpp vid körning, är ett steg i rätt riktning, en investering i kommande generationer. Vi valde att porträttera det med en pojke som dyker ner i en sjö, simmar, flyter och sedan kliver upp som en familjefar – hela tiden i harmonisk samklang med den svenska naturen. Framtiden är i våra händer med helt nya Kia e-Niro. Uttag gjordes 360 grader, från TV, radio, via digitalt och socialt till i enheter i bilhandeln.


SJU LYCKADE ÅR MED KIA – CASEFILM

KIA

UPPDRAG
Vi jobbade med Kia i sju år och fick som mål att göra dem till det tredje mest populära bilvarumärket i Sverige. De låg på en sjunde plats när vi fick förtroendet. Vi lyckades. 


DET DÄR ANDRA

LÄNSFÖRSÄKRINGAR FÖRETAG

UPPDRAG
Uppdraget var att skapa en kampanj för Länsförsäkringars företagserbjudande för att öka kännedom, bli attraktiva och valbara hos kunskapsintensiva småföretag.​ De vill uppfattas som det enkla alternativet som hjälper småföretagare.

INSIKT
Småföretagare tvingas ofta lägga tid på saker som de egentligen inte är intresserade av. De brinner för kärnverksamheten, allt det andra är bara tråkigt.


IDÉ

LF Företag har unik fördel jämfört med sina konkurrenter. Man kan nämligen erbjuda just en helhet av tjänster in såväl bank, pension och försäkring. Och oftast på lokal nivå. Kampanjen hade till syfte att lyfta fram att Länsförsäkringar helt enkelt kan ta hand om ”det där andra”, det lite diffusa och trista, så småföretagarna kan fokusera på det de gillar bäst.


FLYTTA IHOP MED LAILA & HASSAN

FORTUM

UPPDRAG
Fortum ville få fler el-abbonenter, men byte av elleverantör är generellt trögrörligt. 

INSIKT
Flytten är tillfället då flest människor ser över elavtalet.

IDÉ
Vi skapade en smart flytt-tjänst åt Fortum, fylld av tips, tricks och en genomtänkt checklista. Allt för att göra människors flytt så smidig som möjligt. Självklart informerade Fortum där även om att se över elen i nya hemmet i tid, i kombination med ett hållbart el-bjudande. För att driva trafik till tjänsten skapades nio filmer med olika flyttips som drev till tjänsten. Alla tips var så klart gröna, enligt Fortums hållbarhets fokus. Filmerna visades i sociala kanaler och gestaltades av turturduvorna Laila & Hassan.


VISA FÄRGERNA!

BETSSON

UPPDRAG
Betsson ville bli spelbolaget som associeras med Allsvenskan.

INSIKT
Fotbollsfans är beredda att göra allt för sina lag. Ett motståndarlagsfärger får dem att se rött, eller blått, eller grönt 

IDÉ
Kampanjen gick ut på att få fotbollssupportrar att visa färg för sitt lag. Detta för att vinna ett stort tifo till sin förening. Vi utvecklade ett interaktivt spel med digitala utomhustavlor där man så fort man såg en tavla med ett motståndarlagsfärger kunde byta till det egna favoritlagets. Man vill ju inte se staden tapetserad i motståndarlagens färger. Man bytte färg med hjälp av mobilen som kände av din geo-position. För varje skärm en tävlande “tog över” fick det allsvenska laget i fråga en poäng. Flest poäng vann. Kampanjen befäste Bettsons övergripande budskap – Anytime’s playtime.


NÄSAN

KESTINE

UPPDRAG
Uppdraget var att ska en digital/social kampanj för Krestine som är en allergimedicin mot pollen, pälsdjur och andra allergiska besvär. Men vad ska man göra för att sticka ut?


INSIKT
Alla allergimediciner ser snarlika ut och kommunicerar väldigt torrt och akademiskt.

IDÉ
Vi lanserade Näsan. En filur som får Kestine att sticka ut. Man ser honom i sina sociala kanaler och sedan vid paketet i butik för att enkelt välja rätt.


FUNNY FRIENDS OF FANTA

FANTA

UPPDRAG
Skapa en kampanj mot unga i social media som ska förmedla Fantas budskap om att våga sticka ut från mängden på ett lekfullt och kul sätt. Men hur lyckas man få deras uppmärksamhet och kärlek.


INSIKT

För att vinna tonåringarnas hjärtan behövde vi kliva in i deras värld. Allt annat väljer de bort.IDÉ

Det finns många talangfulla komiker i den sociala världen. Vi låter Fanta kliva in i den världen. De fick briefen: ”Gör en sketch som inkluderar Fanta, gör den galet rolig, men gör den på ditt speciella sätt, som bara du kan och brukar. Fria händer”.  Och Fanta lovade släppa på varumärkestyglarna. Succé? Japp!    


MIX IT UP MED BRYNOLF & LJUNG

FANTA

UPPDRAG
En digital aktivering för Fanta Instamix riktad mot tonåringar för att få dem att gilla, välja och dricka Fanta.

 (Fanta Instamix är en liten sachet som följer med flaskan, häller man innehållet i sin Fanta så ändrar den smak till körsbär, ananas eller banan.)

INSIKT
Idén bygger på insikten att Fanta Instamix är som magi – ger din Fanta ny smak och färg (körsbär, banan eller ananas) på sekunden och att street magic är populärt på youtube och i målgruppen. Perfect match!

IDÉ
Idén är att Sveriges vassaste gatumagiker, Brynolf & Ljung, instamixar Fanta på sitt spektakulära sätt och får några av Sveriges kändaste youtubers att tappa hakan. Samt lär ut ett trick för unga att lära sig, filma in och tävla med. Alla delar med Fanta i überfokus. För att aktivera idén spelade vi in filmer som fokuserade på Instamix Cherry och Instamix Banana. Förutom magikerduon Brynolf & Ljung valde vi att jobba med fyra influencers som alla har starka kanaler på YouTube. Filmerna spreds i deras och Fantas sociala kanaler samt annonserades på YouTube, Facebook och Instagram. Filmerna uppmanade mottagaren att tävla om en årsförbrukning Fanta genom att själv spela in ett trick och ladda upp det på Instagram under #Minfanta.


ETT BORD ÄR RESERVERAT

COCA-COLA

UPPDRAG
Coca-Cola ville skapa en varm jul-aktivering som lyfte fram måltiden som ett sätt att umgås och där de är en självklar måltidsdryck. 


INSIKT
84% av all i Sverige tycker att familjen är viktigast vid jul. Men vem bryr sig om övriga 16%?

IDÉ
Hela 84% i Sverige tycker att familjen är viktigast vid jul. Det ville Coca-Cola utmana, så varje dag från första december fram till julafton 2017 fanns ett bord reserverat för de som istället vågade öppna luckan till nya möten och intryck. Det vill säga de övriga 16%. Tid och plats: 12.00 på The Strand i centrala Stockholm. Du kunde få en plats vid bordet, vilka de tre andra var blev en överraskning. Vid första sittningen möttes fyra youtubers – Jimmie Star, Sara Henrietta, Emma Swebliss och Gillis Thalbäck – för att kickstarta kampanjen. Därefter fylldes platserna på med hjälp av videoannonser på Facebook och Instagram, där även intresseanmälan mottogs. De 96 platserna fylldes på i raskt takt och nya vänskapsband knöts.  Vi nådde en målgrupp, de 16%, som inte anser att familjen är viktigast vid jul, som kanske känner sig ensamma eller bara vill inspireras av nya människor och möten. En aktivering som spände från sociala kanaler till verkliga livet – en plats vid ett bord med julmat, Coke och nya härliga människor.


#SLÄPP SORGEN FRI

SVENSKA KYRKAN
Ett initiativ från Sveriges landsting och Regioner

UPPDRAG
Ge fler människor möjlighet att tända ett fysiskt ljus under Allahelgonahelgen. Få människor att våga prata om sorg.

INSIKT
Vi pratar sällan om sorg. Vår egen eller andras. Trots att den alltid finns där. Ibland under lång tid, som efter en kärleks hastiga död – Det var ju så mycket jag ville säga ... Eller så bubblar den upp senare i livet – Varför kunde inte pappa få se mig ta studenten? Sorgen är en naturlig del av livet. Varför bär vi då på den som något skamligt, något vi varken har tid eller modet att belasta oss själva eller andra med. När vi alla har samma behov av att prata om den.

IDÉ
Inför allhelgonahelgen släpper vi sorgen fri – att våga tänka på den, prata om den och om orden inte räcker till: tända ett ljus. Låt helt enkelt sorgen ta plats i vardagen; på jobbet, under löprundan eller i facebook-flödet. Vi kommer uttrycka det genom upplysta och talande ljusträd. På femton platser i Sverige och utlandet. I köpcentrum och stadsparker. Och vi vill att du är med.  Tänd ditt ljus på svenskakyrkan.se. Tillsammans lyser vi upp mörkret.


RÄDDA EN FARFAR!

NATIONELLA STROKEKAMPANJEN
Ett initiativ från Sveriges landsting och Regioner

UPPDRAG
Lära svenskar symtomen på stroke och vikten av att ringa 112 direkt. Med hjälp av AKUT- regeln.

INSIKT
Innerst inne har alla har någon speciell i åtanke när de lär sig symtomen på stroke. Det kan vara en älskad farmor, pappa, svärmor, sin käresta eller den gamle mannen vid busshållplatsen som hälsar så glatt varje dag.

IDÉ
Kampanjen var en kombination av utomhus, banners och en viralfilm där en utomhustavla i en busskur fick liv, i 4D! Filmen spreds på nätet via sociala medier för att lära ut AKUT-regeln.  


STROKECHARADEN

NATIONELLA STROKEKAMPANJEN
Ett initiativ från Sveriges landsting och Regioner

UPPDRAG
Lära svenskar symtomen på stroke och vikten av att ringa 112 direkt. Med hjälp av AKUT- regeln.

INSIKT
Det är lättare att lära sig något genom att se och höra än att läsa.
Det är svårt att se en stroke och svårt att gestalta.

IDÉ
Kampanjen var en kombination av reklamfilmer, kortare prerolls i digitala kanaler, videobanners, podcasts ... En roadshow gjordes även där MÅNS AKUT-TESTAR SVERIGE. Nedslag runt om i Sverige. Det blev flera filmer som sedan spreds i sociala medier. All kommunikation ledde in till navet, AKUT-testet, på strokekampanjen.se.


VILKET LJUS TÄNDER DU?

SVENSKA KYRKAN 

UPPDRAG
Ge fler människor möjlighet att tända ett fysiskt ljus under Allahelgonahelgen

INSIKT
Att tända ett ljus är för många ett sätt att säga det som kan vara svårta att uttrycka i ord
Men alla har inte möjlighet att ta sig till en kyrkogård.

IDÉ
Mamma-jag-saknar-dig-ljuset. Gud-hjälp-mitt-barn-som-mår-så-dåligt-ljuset. Mormor-jag-saknar-ditt-skratt-ljuset. Kampanjen var ett digifysiskt event/installation där man kopplade upp hundratals ledljus på flera svenska kyrkogårdar, mot bönewebben. Besökare kunde tända ljusen där samtidigt som de kunde se dem i verkligheten via en HD live-stream. Man kunde tända ett fysiskt ljus även om du inte befann dig i kyrkan. Det blev en vacker installation för de som kom till kyrkorna.


SVART PARADIS-TRILOGIN

HENRIK TORD
Jag har skrivit tre romaner utgivna på Ordfront Förlag som fått mycket fina recensioner. 

Kum blev utsedd till årets bästa deckare i Svenska Dagbladet.

Om Lasaros tårar konstaterade DN: "Spänning är det definitivt ... Upplösningen i Thailand är ren fasa."

Om Laboon skrev DN: "En otäck, svartsynt och väl berättad bladvändarhistoria om stor ensamhet, mänsklig ondska och livsfarlig natur."

Läs mer på www.henriktord.se


FRIHET ÅT STOCKHOLMARNA!

CAR2GO
En flexibel bildelningstjänst som bara kostar när du kör och hanteras via en app i din mobil.

UPPDRAG
Lansera car2go i Stockholm och Köpenhamn

INSIKT
Med car2go så slipper du parkeringsavgifter, tanka, trängselskatter, försäkring, äga en bil ... och en bil i sig själv skapar en känsla av frihet.

IDÉ
Kampanjen var en kombination av utomhustavlor, digital annonsering, ett samarbet med Metro och ett event – en bilparad för friheten.

Dessutom användes de 250 bilarna för att föra fram sitt frihets-budskap och hur tjänsten fungerar


STORA SMÅ BRAGDER

SVENSK IDROTT
Riksidrottsförbundet

UPPDRAG
Att skapa en gemensam avsändare för idrottsrörelsen under namnet Svensk Idrott. (70 idrottsförbund, 20 000 medlemsföreningar och tre miljoner medlemmar.) Att användas när man driver viktiga frågor man har gemensamt och talar med en enad röst.

INSIKT
Svensk Idrotts värdegrund ger alla tre miljoner medlemmar en möjlighet att vara med och åstadkomma stora och små prestationer. Det är alla dessa prestationer som driver svensk Idrott framåt.

IDÉ
Svensk Idrotts värdegrund ger alla medlemmar en möjlighet att vara med och åstadkomma stora små bragder. Allt från föräldrar som frostiga morgnar till sena kvällar skjutsar sina barn till träning, materialare som tvättar en oändlig mängd matchtröjor, tränare som med ett outtömligt engagemang ger barn och ungdom möjlighet att utvecklas till idrottarens egen vilja att hela tiden utmana sig själv. Det är alla dessa stora små bragder som driver Svensk Idrott framåt.

Kommunikationsplatformen/kampanjen bestod av en reklamfilm, printannonser, en aktivering på hemsidan samt ny brand book och logotyp.


IN THE NAME OF THE SKULL

PISTONHEAD
Ett öl från Spendrups

UPPDRAG
Att attrahera den kräsna rockabilly-publiken för att få dem att bli ambassadörer för ett nytt ölvarumärke, samt att lyckas sälja så pass mycket öl att det blev listat i Systembolagets permanenta sortiment.

INSIKT
Rockabillypubliken har element som kännetecknar dem – Kustom Culture. Grafiskt med klassiska tatueringar och pinstriping. Soundet med “slap bass” i musiken. Den kreativa vokabulären vid val av bandnamn: The Reach Around Rodeo Clowns, Hillbilly Moon Explosion ...

IDÉ
Kampanjen gick ut på att man kunde döpa sig själv “in the name of the skull” och få ett rockabilly namn och en tatuering enligt Kustom Culture-modell som är skräddarsytt efter din Facebook profil. Din tatuering med namn postades på din Facebook-sida. Du kunde även döpa dina vänner och posta på deras Facebook “wall”. Samtidigt kommunicerades att Pistonhead exklusivt kunde beställas i Systembolagets beställningssortiment ...


VERNISSAGE AT SYSTEMBOLAGET

HEINEKEN
The Future

UPPDRAG
Få människor att beställa Heineken The Future från Systembolagets beställningssortiment.

INSIKT
Använd alkohollagen till vår fördel – prata om burkens design.
Man värderar en design mer om man får höra storyn bakom.
Man vill inte missa en chans att köpa ett verk av en ny Jackson Pollock.

IDÉ
VERNISSAGE AT SYSTEMBOLAGET


DEN BLÅ PRICKEN

ENIRO
Upptäck närheten sök lokalt.

UPPDRAG
Att ta fram ett nytt kampanjkoncept under taglinen "Upptäck närheten. Sök lokalt."
Och som gör en förflyttning av Eniro från "telefonkatalog" till "navigation"

INSIKT
Den blå pricken är en navigation, gps och location symbol. Den symboliserar dig i den digitala världen. Och allt startar från dig, utifrån dina behov och intressen. Runt dig – den blå pricken – finns en större värld. Eniros tjänster kan hjälpa dig att upptäcka den.

IDÉ
Upptäck närheten. Sök lokalt.
(En bra grundidé som kunde ha tagits ut på flera spännande sätt än det som blev av.)


VINBALLEN & ÖKENRÅTTAN

IOGT-NTO
Nationella strokekampanjen
Ett initiativ från Sveriges landsting och Regioner

UPPDRAG
Att lyfta fram vad  IOGT-NTO står och verkar för, och ifrågasätta den alkoholnorm som finns i Sverige.
 
INSIKT
Alkohol finns med som smörjmedel i många sociala situationer – vid team building med kollegorna, fredagsmyset med barnen i soffan eller när de letar efter den stora kärleken. Alkohol finns närvarande vare sig vi ibland vill det eller inte.

IDÉ
Kampanjen, i form av seriestrippar, lyfter fram situationer där du kan känna igen dig eller andra i din omgivning. Du följer karaktärerna – som just lever efter alkoholnormen – som singlar i barvimlet, genom deras vingliga förälskelse och tills de slutligen sitter hemma med barn och bag-in-box. Kampanjen syftar till att få folk att fylla livet med något annat än alkohol.

Seriestripparna/annonserna gick i Aftonbladet och avslutades med att man skulle göra ett test och se om man var vinballe eller ökenråtta på fyllivet.se.


MITT WAY OUT WEST

NORRLANDS GULD

UPPDRAG
Att skapa en engagerande kampanj för Norrlands Guld och Way Out West i syfte 
att tydligt associera varumärket och förstärka värdeorden Gemenskap 
& Feststämning.

INSIKT
För festivalarrangörerna står ju alltid de största banden först och störst på de affischer som säljer festivalen. Men hur skulle den se ut om man utgick från dig? När du är dig själv för en stund.

IDÉ
MITT WAY OUT WEST
En facebook-app i samarbete med Way Out West som genererade din alldeles egna personliga festivalaffisch att dela på facebook.  


DEN STORA UTMANINGEN

NATIONELLA STROKEKAMPANJEN
Ett initiativ från Sveriges landsting och regioner

UPPDRAG
Lära svenskar symtomen på stroke och vikten av att ringa 112 direkt. Med hjälp av AKUT- regeln.

INSIKT
Stroke är en hänsynslös motståndare. Var 17:e minut får någon stroke i Sverige och det händer inte sällan i samband med idrott. Den kan slå till mitt under träning, tävling eller match. Både bland aktiva och supportrar.

IDÉ
En uppmaning till Sveriges alla idrottsklubbar och idrottsentusiaster att göra 50 001 AKUT-test på en månad, ett mer än antalet sittplatser på nya nationalarenan, för att på så vis lära sig upptäcka stroke i tid.

Till vår hjälp rekryterade vi ett antal prominenta sportprofiler som ambassadörer, däribland Stefan Holm, Staffan Olsson, Annette Norberg och Bissen Larsson som fick stor uppmärksamhet i media. Kampanjen var det tredje steget inom Nationella strokekampanjen och byggde vidare på den kommunikationsplattform som vi tidigare hade etablerat.


DAMAGED GOODS – THE VINTAGE DENIM STORE

DAMAGED GOODS
2004 öppnade jag en butik som bara fokuserade på vintage denim – jeans, jackor, skjortor – från de klassiska varumärkena Levis, Lee, Wrangler and Edwin. Men även en del japanska märken. Och hade exemplar av samlarvärde.

Alla plagg var handplockade från loppmarknader runt om i världen. Endast de som hade perfekt slitning valdes ut.

Örjan från Cheap Monday och designchefer från Lee, Levis och Wrangler köpte jeans från butiken för att ha som referensexemplar.

En dyr hard core-butik som fick mycket press i modemagasin.

Hade även en blogg där jag lyfte fram bilder med människor i snygg denim. http://thedamagedgoods.blogspot.se

Till slut köpte Weekday (H&M) upp hela mitt lager.


LOOK & LAB

SYNSAM

UPPDRAG
Positionera synsam som den kunnigaste optikern avseende mode och optik.

INSIKT
Bland medvetna människor finns ett (nördigt) intresse av både mode och funktion.

IDÉ
En hemsida för fashionistas och functionalistas med fokus på att inspirera, testa och socialt dela


STADIUM STYLING SESSIONS

STADIUM

UPPDRAG
Att nå föräldrar och deras barn om bredden på Stadiums vinterjacks-kollektion.

INSIKT
Ibland blir man rätt trött på alla “superstylade” modeller som tapetserar tunnelbanan, den viktigaste frågan är ju hur man själv ser ut i jackan.

IDÉ
Svenska folket agerar modeller med vinterns jackkollektion. Du kunde komma in i butiken och bli stylad och plåtad i en snygg jacka och stoltsera med resultatet på Stadiums Facebook-sida, samt posta den på din egen Facebooksida. Dessa bilder på Facebook blev en inspirationskälla för andra.


HOW CLOSE CAN YOU GET?

COLGATE
Colgate Toothbrush 360

UPPDRAG
Lansera Colgates nya tandborste i Singapore och sedan resten av regionen.

INSIKT
Alla människor har fysiskt en privat sfär, när någon kliver innanför den känns det obekvämt Den sfären kan skilja sig mellan människor och snittet för olika länder.
Och en fräsch andedräkt stöter inte bort människor.

IDÉ
Vi skapade en karaktär , professor Babit, som på uppdrag av Golgate skulle göra en undersökning på stan om hur nära man kan komma människor och hur man kan förbättra det,  d v s förkorta avståndet till sina vänner, kollegor, chef, partner, mannen vid busshållplatsen ...

Det underliggande budskapet var att om man använde Colgates nya tandborste så kunde man komma ännu närmare sina medmänniskor.


THE SCRAP BOOK – WHICH SIDE OF ME SHALL I BE?

NOKIA
The L'amour Collection

UPPDRAG
Att skapa en globalkampanj för Nokias nya L'amour Collection som skulle inspirera människor till att bidra med innehåll och på så sätt sprida budskapet vidare.

INSIKT
Som människa beteer man sig olika beroende på situation och vilka människor man är bland.

IDÉ
Kampanjen visade på hur olika mobiler passade olika personligheter och/eller sinnesstämmningar de befinner sig i.

Vi skapade en fiktiv person som av misstag tappade sin klippbok på gatan när hon var på väg att ta en drink med sina vänner. I boken kunde vi få en inblick i hennes liv och det skulle inspirera människor att lägga in bilder i klippboken från sina egna liv.

Den bästa tolkningnen av svart, brons eller rosa – accentfärgerna av kollektionen – skulle
vinna en kollektion.


COULD YOU SURVIVE THE PLAYGROUND?

NOKIA
Nokia N81

UPPDRAG
Lansera Nokias N81 med fokus på spel, musik och video.

INSIKT
Om en person kan leva i en kub några dagar med endast en N81 som undrhållning då borde det vara en grym mobil.

IDÉ
Kampanjen var ett sydostasiatiskt digifysiskt event där tre personer med varsin N81 skulle leva i en glasbox i tre dagar som var placerad på en av de populäraste shoppingstråken i Singapore.

Man kunde endast ha kontakt med dem digitalt via en webbplats. Där kunde du läsa om dem, ställa frågor, be dem göra saker, utföra knasigheter, se de bästa videoklippen per dag och delta i tävlingar med mera.

Bloggen på sidan blev extremt populär. Människor interagreade som aldrig förr. Och nya N81 kom i fokus på ett naturligt sätt.


INSPIRATION IS ALL AROUND

NOKIA
Mobile filmmaking

UPPDRAG
Att inspirera människor att göra mobilfilmer

INSIKT
Inspiration kan du få från var som helst. Och människor inspireras av så olika saker.

IDÉ
Kampanjen lyfte fram fem prisbelönta mobilfilmskapare i Sydostasien som fick berätta om vad som inspirerar dem när de gör film.  

Budskapet är att vad som helst kan vara fröet till en story.


STRIPS vs PASTE

COLGATE
Maxfresh Breath Strips

UPPDRAG
Lansera den nya tandkrämen med dess "breath strips".

INSIKT
Låt folket välja vad som är viktigast – den funktionella tandkrämen eller kristallerna som får det att isa i munnen. Det är ju ändå de som ska använda produkten. (Och på så sätt få ut budskapet ...)

IDÉ
STRIPS vs PASTE – VOTE NOW! 


THE ORIGINALISTS

LG
The Supreme R410

UPPDRAG
Lansera LGs nya laptop med sin originella design mot en ung målgrupp.

INSIKT
Unga människor vill sticka ut.
Men tillsammans med andra.

IDÉ
Vi skapade en "sekt"/community där LG och unga människor kunde sjunga originalismens lov.


DR ANDRÈS – RELATIONSEXPERTEN

KAMPANJ 2

ADRESSÄNDRING

UPPDRAG
Att få människor att flyttanmäla, göra tillfällig adressändring, lagra sin post etc.

INSIKT
Det är oftast i förändringar i familjens situation som man behöver Adressändrings tjänster.

IDÉ
Vi skapade en en karaktär, en psykolog med mörk mentalitet och tysk brytning som alltid gav rådet till par och familjer att bryta upp, bli särbos, åka på semester, köpa nytt hus ... Allt för att Adressändring skulle få fler kunder. Denna karatär användes under två års tid.


A WALK IN THE WOODS

SÖDRA
Sveriges största skogsägareförening

UPPDRAG
Att skapa en paneuropeisk kampanj för att lära Södras kunder om sina tjänster och produkter.

INSIKT
Södras kärna är den svenska skogen. Låt kunderna få uppleva des flora, fauna och mytologi.

IDÉ
Vi skapade en digital tips promenad i de svenska djupa skogarna, en upplevelse med troll, älvor, björnar och kul vetande. Men där tipsfrågorna handlade om Södras produkter och tjänster.


NORDENS BÄSTA RECEPTIONIST

JETPAK

UPPDRAG
Att få företag i Norden att använda Jetpak vid transport och bud från dörr till dörr.

INSIKT
I slutändan är det alltid receptionisterna som bestämmer vilken budfirma företaget använder.

IDÉ
Tanken var att bli receptionistens bästa vän och lyfta fram dem i ljuset. En tävling mellan receptionister i norden där deras specifika färdigheter sätts på prov, såsom språk, minne, ordningsinne ... Totalt fem deltävlingar. De andra på företaget kunde heja på sin receptionist för att få spridning.